over mij

Namaste, mijn naam is Anju Gaur. Ik ben geboren in India en woon 28 jaar in Nederland. Ik ben opgegroeid met yoga, meditatie en zingen van mantra’s. Als kind wilde ik al yoga docente worden. In 1990 kwam ik naar Nederland en ging mijn leven in een razendsnel tempo door. Heel lang heb ik op de automatische pilot gewerkt, zoals iedereen dat tegenwoordig doet. Het leven loopt heel anders dan we willen en goed ook want het Universum heeft voor ons zo veel moois. Ik heb veel mee gemaakt in mijn leven. Waren pittige levenslessen. Daardoor had ik veel onrust in mijn lijf en in mijn mind.  Als je uit balans raakt, dan geeft het lichaam tekenen dat het genoeg is en je voelt je iedere dag minder energiek. Dan is je lichaam en geest niet op één lijn. De reguliere zorg heeft mij niet kunnen bieden wat ik nodig had. Hierdoor ben ik zelf op onderzoek gegaan, dat bracht mij weer terug naar mijn jeugd. Ik pakte mijn yoga en meditatie weer op en begon hierdoor weer rust in mijn hoofd en in mijn lijf te voelen. Door meditatie krijg ik rust in mijn hoofd en door asana’s, pranayama’s  (yoga houdingen en ademoefeningen) meer ruimte in mijn lijf. Zo heb ik weer balans, rust en ruimte in mijn lijf en geest teruggevonden.

Wat ik fijn vind aan yoga, is dat er geen concurrentie is, niet met een ander maar ook niet met je zelf. Dat geeft op zich al rust.

Gezien dit mij zo goed heeft gedaan, ben ik de opleiding gaan volgen als Hatha Yoga Docente. Nu ik dit bereikt heb, kan ik dat aan anderen doorgeven. Ik geef sinds januari 2017 met veel plezier yoga, meditatie en pranayama’s lessen. Juni 2018 heb ik de opleiding afgerond. Ik geef Hatha yoga met liefde want liefde is heel belangrijk in ons leven. Als je liefde voor jezelf kan voelen (de meeste mensen ervaren en voelen geen liefde voor hunzelf) begrijp je meer en meer waarom yoga zo’n belangrijk onderdeel is van je leven.