Yoga Prana Therapie

Door het beoefenen van de verschillende ademtechnieken en de uitwerking van de ademstroom tijdens de asana’s (yoga houdingen) weet je dat de adem een bijzondere kracht en energie in zich draagt.

Adem is een mysterieuze kracht en deze gaan we inzetten tijdens de yoga ademtherapie. Yoga adem therapie helpt mensen adem bewuster te ervaren en ze te begeleiden bij het oplossen van blokkades, klachten en kwalen.

Volgens de yoga: de gezondheid en de vrije stroom van de adem ervaren zijn nauw met elkaar verbonden. Ook onze emotionele gesteldheid en manier van denken worden beïnvloed door een circulatie van de adem. Adem is de liefdevolle verbindende levensstroom. 

Door ervaringen en emoties, die we opdoen in ons leven, kan deze vrije levensstroom geblokkeerd raken. Er wordt dan geen optimaal bewustzijn ervaren. Dit kan zich uiten in een gebrek aan vitaliteit. Deze ademverstoringen kunnen uiteindelijk leiden tot klachten en ziekte.

Yoga adem therapie is een effectieve en eenvoudige manier om de geblokkeerde levensadem weer vrijer te laten stromen.

Yoga ademtherapie heeft diep helend en ontspannend effect op het lichaam en geest, geeft ruimte en brengt denken en emoties tot rust. 

Tijdens de ademtherapie leg ik mijn handen op verschillende plaatsen van je geklede lichaam. Met mijn handen begeleid ik jouw adem. Je wordt je hierdoor bewust van de adem en van daaruit komt er meer ruimte en ontspanning om de adem vrij te laten stromen.

Bij yoga ademtherapie gaat het niet om het geven van energie, magnetiseren, reiki, etc….

Het oplossen van blokkades en opnieuw adem volledig laten stromen in je lichaam, komt van binnenuit jezelf. Daarmee is de yoga ademtherapie een goede ondersteuning bij alle blokkades (en geen vervanging van de reguliere behandelmethode). Het werkt als pijnstillend.

Yoga ademtherapie helpt bij angsten, burn-out, depressie, stress, hoofdpijn, reuma, trauma verwerking, hoge bloeddruk…